Членове и доброволци на БЧК – Плевен проведоха в Червен бряг учение за действия при земетресение

19.04.2018 14:55

Членовете на Областния Щаб за действие при бедствие на БЧК Плевен и доброволци на БЧК от общинската организация в Плевен, участваха в учение на тема: „Дейност на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на Единната Спасителна Система /ЕСС/, при възникване на земетресение на територията на община Червен бряг и последвал производствен инцидент в „Палфингер Продукционстехник България” ЕООД.

Силите на БЧК бяха ситуирани в централна градска част, където разкриха Пункт за първа долекарска помощ, събиране и сортиране на пострадали, както и Пункт за психосоциална подкрепа, за пострадалото население. Доброволци и служители на БЧК Плевен, демонстрираха умения за оказване на първа долекарска помощ и психосоциална подкрепа, раздадоха на населението информационни материали за поведение преди, по време и след настъпило бедствие.

„Земетресението” изведе от домовете и работните места, жителите на Червен бряг. Имаше множество „пострадали”, част от които получиха първа долекарска помощ в пункта на БЧК, от обучени за целта доброволци. Беше демонстрирано обездвижване на горен крайник поради „счупване”, превръзка на долен крайник поради получена разкъсно-контузна рана, превръзка на глава и др. Не по-малко бяха и пострадалите, които по своя инициатива потърсиха помощ и подкрепа на пунктовете на БЧК, където професионален психолог с помощта на обучени доброволци им оказаха психосоциална подкрепа.

Една от целите на учението е да се подобри координацията на действията на силите на ЕСС при възникване на земетресение и производствен инцидент.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: