Ники Маринов и Константин Коев сред предложените участници в конкурса за тройки в 100% Power Maча на звездите

19.04.2018 16:37

„Човек срещу машина“ ще бъде една от най-големите атракции в 15-то издание на 100% Power Maча на звездите от първенството на Националната баскетболна лига, което ще се състои на 22 април в Арена Ботевград. Състезателите в конкурса 100% Power Тройки в топсъбитието на българския мъжки баскетбол ще се изправи срещу машината за подаване и ще покаже уменията си зад дъгата за трите точки. В рамките на 45 секунди, играчите ще трябва да вкарат 15 топки, които ще им донесат максимум 16 точки. Експериментът се прави за пръв път в България, именно в Ботевград, където разполагат с най-модерното тренировъчно съоръжение.

Макар че организаторите обявиха атракцията едва днес, участници от другите отбори вече се оплакаха от неравнопоставеното положение. „Получихме контестации от другите отбори, че участниците от Балкан ще имат възможност да тренират усилено с машината, предвид факта, че мачът ще бъде в Ботевград”, разкри организационният директор на събитието Стефан Августинов.

Организаторите обявиха, че очакват поне 10% от жителите на Община Ботевград да присъстват в залата за шоу. Кметът на града Иван Гавалюгов, който е една от главните причини събитието да се състои в Арена Ботевград, пък подчерта: „Горди сме от възможността да бъдем домакини на мини юбилея на 100% Power Мача на звездите. За Ботевград се очертава доста интересен баскетболен уикенд, на който се надявам всички фенове да се насладят. Сигурен съм, че зрителите ще останат доволни.”

На звездното шоу всички привърженици на баскетбола ще имат възможността на място да си закупят току-що излязлата на български език биография на един от най-великите баскетболисти за всички времена – Коби Браянт, а всеки който го направи ще получи и безплатен билет за мача. Цената на книгата е 20 лв., а билетите ще бъдат с цена от 7 лв в деня на мача, тоест феновете ще получат 35% отстъпка.

„Съвместно ще направим нещо хубаво за всички, които обичат баскетбола. Всеки, който си закупи книгата ще получи безплатен билет. Вярвайте ми няма да може да оставите книгата. Коби Браянт е велика личност, а историята му е вдъхновяваща. Сигурна съм, че ще ви накара да се запалите още повече по баскетбола” – заяви на пресконференцията собственикът на издателство „Жануа 98” Жана Иванова. Тя връчи по един екземпляр на кмета Гавалюгов и представителя на СПОРТЛАБ Стефан Августинов.

В последната пресконференция за тазгодишното издание на 100% Power Maча на звездите участваха и спонсорите от CREDIHELP. “Обичаме младите хора и инвестираме в тях. Благодарим, че ще бъдем част от това шоу. Надявам се да се получи страхотен мач и да се забавляваме всички заедно. Но съм сигурен, че нашият отбор ще спечли ”каза финансовият директор на компанията Димитър Димитров.

Генералният мениджър на Национална баскетбола лига Лили Борисова представи предложенията на лигата за имената на участниците в трите конкурса:

100 % POWER ТРОЙКИ

Джордан Калахан /Балкан/

Николай Маринов /Спартак Плевен/

Мартин Дурчев /Академик Бултекс 99/

Константин Коев /Спартак Плевен/

Филип Виденов /Берое/

Георги Дамянов /Академик/

100% POWER ЗАБИВКИ

Дивон Уошингтън /Балкан/

Травис Тейлър /Рилски спортист/

Дариус Гарет /Берое/

Омари Гудул /Левски Лукойл/

Йордан Минчев / Академик/

TURKISH AIRLINES УМЕНИЯ

Станимир Маринов /Левски Лукойл/

Дерек Райт /Рилски спортист/

Айзеа Умипиг /Академик Бултекс 99/

Йордан Бозов /Рилски спортист/

Венцислав Петков /Балкан/

Алън Арнет /Ямбол/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: