Зеленогорски: Неразбирателствата на централно ниво в Реформаторския блок няма да се прехвърлят в Плевен

17.04.2018 17:05

Неразбирателствата на национално ниво в Реформаторския блок няма да се прехвърлят в Плевен. Това заяви на пресконференция зам.-председателят на Движение „България на гражданите“ Найден Зеленогорски. Пред журналисти в Плевен той коментира напускането на ДБГ на Реформаторския блок, а заедно с него в срещата с медиите участие взеха общинският председател на ДБГ – Плевен Христо Таслаков и Петко Петков – зам.-председател на младежката организация на Движение „България на гражданите“.

Зеленогорски подчерта, че ДБГ категорично подкрепя кмета Георг Спартански и няма да постави бариери между себе си и партньорите си от коалиция „Плевен може, Плевен побеждава“. Същото се отнася и по отношение на другите общини, в които работим заедно с нашите партньори – било то в управлението или в опозиция. Найден Зеленогорски посочи, че оттук насетне ДБГ ще търси голямо дясноцентристко партньорство, което да разбие монопола на ГЕРБ и да се опита да играе водеща роля в България.

Към думите на бившия плевенски градоначалник се присъедини и Христо Таслаков, който заяви, че в Плевен ДБГ е в добри отношения с останалите партии, с които от години работи заедно. Спокойно могат да ни дават за пример – Плевен е място, на което може да се наблюдава как десните могат да работят заедно, да побеждават или да губят заедно, посочи Таслаков, изразявайки надежда, че всичко това е за доброто на града. „Искрено се надявам, че формулата, която използваме тук, ще изплува и на национално ниво. А тя не е толкова сложна – просто трябва да се движите сред хората, да обсъждате проблемите, да взимате общи решения и да продължавате напред“, сподели общинският председател на ДБГ – Плевен. По думите му, т.нар. провинциални структури все повече усилват натиска в посока на това разцеплението на национално ниво да приключи. Надявам се, че този път ще успеем да постигнем нещо по-разумно и ще постигнем една сплав, която действително работи, защото обществото има остра нужда от силна десница, каза още Таслаков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: