ПП „Персина” проведе инициативата „Лесовъд за един ден” в училището на село Ореш

13.04.2018 15:09

На 12 април в двора на Основно училище „Христо Ботев“ – село Ореш се проведе националната инициатива „Лесовъд за един ден“ организирана от Природен парк „Персина“. Инициативата се провежда за 4-та поредна година по идея на Министерството на земеделието и храните горите и Изпълнителна агенция по горите, информират от Дирекцията на Парка.

В рамките на 2 астрономически часа, след учебните занимания децата от село Ореш се впуснаха в море от игри и забавления на горска тематика, които експертите от Природен парк „Персина“ бяха подготвили. Участие взеха над 30 деца от 3 – 4 клас и от 5 – 6 клас, групата беше сборна, но всички играха, като един отбор. Учениците влизаха в роли на изследователи, природозащитници, пазители на гората, горски обитатели, лесовъди и не на последно място изиграха себе си, като част от баланса на планетата Земя.

Бързо измина времето малките лесовъди не искаха следобеда да свършва. За финал засадихме 5 дръвчета в двора на училището на мястото на вече премахнати стари такива. Засаждането на млади фиданки подейства възпитателно на децата, накара ги да се замислят и да усетят, че по този начин полагат грижа за бъдещето. С провеждането на националната инициатива „Лесовъд за един ден“ мероприятията на територията на ПП „Персина“ посветени на Седмица на гората завършват.

Празничната седмица се осъществи съвместно с ДГС – Свищов и ДГС – Никопол.

Снимки: ДПП „Персина“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: