Детето-чудо от Плевен Роси Денчева е на финал в Кипър!

05.04.2018 15:01

Талантливата българска тенисистка Росица Денчева (ТК „Плевен 90“) се класира за финала на сингъл на международния турнир до 12 г. в Лимасол, Кипър. На полуфиналите днес Роси надигра румънката Ева Мариа Йонеску с 6:1, 6:3. В спор за титлата утре тя излиза срещу представителката на домакините Анна Демирци, която даде само гейм на германката Анюк ван Райзен в другия полуфинал.
За жалост двойката ни при момичетата Роси Денчева и Каталина Петрова (ТК „15:40“, София) не успя да стигне до финала. В полуфинала срещу Патайотиду (Гър) и Севасту (Кип) нашите се отказаха при 3:5 в първия сет заради здравословно неразположение на Петрова. По-късно младата софиянка се отказа и от полуфиналния си мач в утешителния турнир.
„Изведнъж от носа на Каталина потече кръв и тя не можеше да продължи да играе. Малко след това обаче вече всичко беше наред, тя е добре и е спокойна“, разясни треньорът на отбора ни Даниел Ангелов.
В полуфиналите на двойки отпаднаха и Георги Георгиев (ТК „Свиленград“) / Павел Маринов (ТК „Супер спорт“, Варна). Нашите момчета отстъпиха пред Бидан (Либия) / Мантач (Украйна) след оспорван мач с два тайбрека – 6:7(2), 6:7(2).
И четиримата ни участници са част от „А“ националния отбор до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: