Зам.-областният управител на Плевен д-р Красимир Трифонов взе участие в пролетно залесяване

04.04.2018 16:10

Заместник-министърът на земеделието и горите Атанас Добрев, заместник-областният управител на област Плевен д-р Красимир Трифонов засадиха дръвчета в парка „Баш Бунар” в Ловеч като част от инициативите на Регионалната дирекция на горите в Ловеч по повод седмицата на гората. В пролетното залесяване се включиха още областният управител на Ловеч Георги Терзийски, Николай Маринов – директор на ГД „Земеделие, гори и поземлени отношения”, проф. Иван Палигоров – председател на съюза на Лесовъдите в България, инж. Павли Богдански директор на РДГ – Ловеч, представители на местната администрация, на ОД „Земеделие” – Плевен и Ловеч и др.

„За 94 –ти път празнуваме Седмицата на гората. Създаването на нови гори утвърждава у младите любов към гората, която е дълговечно и скъпо създание. Залесяването и отглеждането на нови гори от край време е дело благородно, защото е в полза на живота. Нека се постараем да възродим старата традиция за масово участие в залесяванията този сезон. Обичайте горите, пазете ги, умножавайте ги! Те са нашето настояще и бъдещето на децата ни. Честит празник!”, каза в приветственото си слово по повод Седмицата на гората инж. Павли Богдански.
В знак на уважение към труда на лесовъдите гостите се поклониха пред паметника на лесничея инж. Никола Василев, създател на алеята”Баш Бунар”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: