Читалището в Победа с отличие от конкурса АГОРА

31.03.2018 13:09

На церемонията, състояла се вчера в София, бяха връчени наградите на Конкурс АГОРА за читалищна инициатива за общността. След тайно гласуване гостите на церемонията определиха голямата награда да бъде връчена на НЧ „Любен Каравелов 1897″, с. Куртово Конаре за „Екологичното образование – мост към устойчивото развитие на местната общност“.

На церемонията бяха връчени наградите и на петте финалиста в категориите на Конкурс АГОРА. Сред тях бе и НЧ „Зора – 1990 г.“ – Победа, община Долна Митрополия. Читалището получи наградата на името на Дамян Минков за социално изкуство, като призът бе връчен за първи път в конкурса. Той е за проекта на НЧ „Зора – 1990 г.“ „С куклен театър из Европа“.

Конкурс АГОРА се проведе под патронажа на Министерството на културата на Република България. Събитието се организира от Платформа АГОРА с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“ , в партньорство с Комуникационна агенция PRoWay, Плевенски обществен фонд „Читалища“, НЧ „Братство 1869“, гр. Кюстендил, НЧ „Обединение 1913″, гр. Кърджали, Хотел „Рамада София“ и с медийната подкрепа на Българско национално радио и информационен портал за НПО в България ngobg.info.

Снимка: Михаил Георгиев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: