Пленер по живопис на тема „Православни ценности” ще бъде открит днес в хотел „Ростов“ в Плевен

29.03.2018 7:53

Днес, 29.03. (четвъртък), от 18.00 ч. в конферентната зала на хотел „Ростов” на ще бъде открит пленер – живопис на тема „Православни ценности”. Той е организиран със съдействието на домакина г-н Васил Антонов – народен представител и зам.-председател на Комисията по вероизповедания и парламентарна етика в НС и член на Международния секретариат на ИПАП.
Тематичната изложба е посветена на 25-годишния юбилей от създаването на Интерпарламентарната асамблея по Православие (ИПАП) в България и страните членки на организацията, като част от доброволните инициативи за популяризиране на годишнината. Ще бъде открита и новата зала в хотел „Ростов” – „РОС-АРТ”, където ще се проведе и самия вернисаж.
В експозицията участват 12 художника от цялата страна, с по три платна (2бр. 65х54 см. диптих – свободна работа и 1 бр. 46х55 см. на тема „Православие”). Ще бъдат показани и няколко творби от колекцията на домакина (В.Тулешков, Анатолий Станкулов, Роман Кисьов, Георги Божилов – Слона, Деница Гацинска и др.)

#тагове:

НАЙ-НОВИ: