Криминално проявени са задържаните за обира на инкасо автомобил в Плевен, трима са от Плевенско

29.03.2018 15:28

И четиримата задържани за обира на инкасо автомобил пред магазин на „Кауфланд“ в Плевен са криминално проявени, като двама от тях са осъждани. Това стана ясно на извънреден брифинг в Окръжна прокуратура – Плевен, на който подробности за престъплението пред медиите споделиха окръжният прокурор Ваня Савова, наблюдаващият прокурор Красимир Ячев и Петър Енчев – зам.-директор на МВР – Плевен. Сигналът за престъплението е бил подаден на телефон 112 от гражданин, който е съобщил, че в района на „Кауфланд“ на улица „Гренадерска“ са забелязани мъже, които очевидно са извършили грабеж на инкасо автомобил, натоварили са нещо в друг автомобил и са потеглили в неизвестна посока. Задействани са всички оперативни служби, които са имали предварителна информация за група лица, наблюдавана в насока на минали деяния.

Наблюдаващият прокурор Красимир Ячев, отбеляза, че четиримата задържани са на възраст между 30 и 35 години, като трима от тях са от Плевенска област. Около 19.30 ч. снощи двама от апашите се отправят към паркиран инкасо автомобил на фирма „ВИП Секюрити“ пред входа на „Кауфланд“. Със сила те изхвърлят водача на автомобила, влизат в МПС-то и го преместват на гърба на хипермаркета. До тях пристига друг автомобил, в който са натоварени парите, след което грабителите отпрашват в неизвестна посока. След подадения сигнал незабавно са сформирани екипи на МВР и е извършен оглед на инкасо автомобила. Междувременно, в близост е установено едно лице, което се оказва съпричастно към деянието. Впоследствие в квартира са установени още 4 лица, трима от които също са сред заподозряните за извършването на обира. В жилището са открити три броя късоцевни бойни оръжия, боеприпаси, патрони за „Калашников“ и голяма сума пари, както и специфични опаковки, с които са били транспортирани парите според изискванията на „ВИП Секюрити“. Установен е и автомобилът, с който е бил извършен грабежът. Извършен е обиск на втори адрес в Плевен, на който живее лице, което има отношение към престъплението, а към настоящия момент се работи в трети апартамент в града.

Ячев сподели още, че извършителите не са откраднали цялата сума в инкасо автомобила, като вероятно са бързали, а отмъкнатите пари са в размер на около 200 000 лева.

В момента и четиримата са задържани за 24 часа, като от наблюдаващия прокурор ще бъде поискано задържане под стража в рамките на 72 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: