Плевен е домакин на Регионалния кръг на Националното състезание за „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

23.03.2018 17:17

В два поредни дни – днес и утре, Плевен е домакин на Регионалния кръг на Националното състезание за „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“. Организатори са Министерство на образованието и науката, Регионалното управление на образованието и ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – гр.Плевен, където се провежда надпреварата. В състезанието участват ученици от 11 и 12 клас от десет професионални гимназии от градовете Плевен, Свищов, Левски, Червен бряг, Ловеч, Троян, Кнежа, Горна Оряховица и Стражица. Успех на участниците днес пожела Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, който присъства на откриването на състезанието.


„Радвам се, че имам възможност да бъда част от тази хубава традиция на ПГ по транспорт в Плевен. По време на тези регионални състезание вие имате възможност да покажете не само теоретичните си знания, които сте получили в училище, но и практическите си умения, придобити при обучението по професиите“, обърна се към участниците Мартин Митев. Той посочи, че за да бъде човек добър в работа си са нужни комплекс от качества – професионални и личностни, сериозно отношение към работата, дисциплина, отговорност, упоритост. „Важна част от успеха обаче са знанията, затова ще ви кажа – не спирайте да учите! Човек, колкото и да е добре подготвен – винаги има какво още да научи. Това важи и за вашите професии, защото виждаме как всеки ден нови и нови технологии стават част от автомобилостроенето“, каза още Председателят на местния парламент.


Официални гости на откриването бяха още Чавдар Здравков – държавен експерт в Дирекция „Професионално образование и обучение“ към МОН, зам.-кметът на Плевен Иван Кюлджийски, старши експерт Цветанка Тончева от РУО – Плевен, Пламен Аспарухов – началник на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“, Илияна Тъмнишка – член на Обществения съвет към ПГ по транспорт – гр.Плевен, директори на професионални гимназии от областните Плевен, Велико Търново и Ловеч. Успех на участниците от страна на организаторите пожелаха Чавдар Здравков и инж. Наско Найденов – директор на ПГ по транспорт – гр. Плевен. Инж. Найденов припомни, че на практика това е 11-то издание на националното състезание.


Регионалният кръг на надпреварата за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС включва теоретичен тест за оценяване знанията на учениците и практически задания – отборно и индивидуално. Награждаването е в събота от 15,30 часа, съобщиха от гимназията – домакин в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: