Викторина на тема „Българските символи“ се проведе в Библиотеката в Плевен

23.03.2018 17:08

Във връзка със 140 годишнината от освобождението на България от турско владичество в РБ ”Христо Смирненски” се проведе викторина на тема: ”Българските символи”. Участие взеха два отбора от ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов” и ДФСГ „Интелект”. Участниците от първи отбора: ПГ по туризъм „Алеко Константинов” : Анна-Мария Цветомирова Георгиева, Вяра Георгиева Филипова, Емил Пламенов Кръстев, Мирела Иванова Грозданова и втори отбор ДФСГ „Интелект”: Денис Илиянов Антонов, Мария Мирославова Маринова, Милен Евелинов Георгие и Христо Георгиев Христов се представиха отлично и отговаряха на въпроси за символите на България:


Кои са държавните символи на Република България и кога се използват? Кой е първият български химн и какво знаем за него? Какво знаем за сегашния химн на РБългария и кой е неговият създател? Какво знаем за знамето на РБългария? Какво символизират цветовете на родния трибагреник? Какви са били знамената на хайдушките ни дружини? Кое е знамето-символ на Българското опълчение по време на Руско-турската война и какво знаем за него ? Какво знаем за герба на РБългария? Какво символизират елементите на герба на РБългария?Какво знаем за герба на РБългария?Коя е сградата символ на държавността в България и какви други такива емблематични сгради познавате?
На участниците бяха връчени сертификати за достойно представяне, книга и безплатен едногодишен абонамент абонамент за библиотеката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: