Затворът в Белене няма да бъде закрит

23.03.2018 12:41

Затворът в Белене няма да бъде закрит. В това бе категорична днес министърът на правосъдието Цецка Цачева след зададения й от депутата от БСП Васил Антонов въпрос: „Какви действия ще предприеме за подобряване условията на работа и изтърпяване на наказанията в Затвора – Белене, за да не заличи от картата на териториалните единици в страната белене като град?”.


Министър Цачева не успя да даде конкретика за съдбата на съществуващия понтонен мост, който е връзката между град Белене и остров Персин, където е разположен затворът. Потвърди, обаче, че в началото на месец март министърът на регионалното развитие и благоустройство е изискал документи за съдбата на беленския затвор от нея, като министър на правосъдието и от местния Общински съвет, както и от министъра на околната среда и водите, който трябва да изрази становище добре ли е да се съчетава природен парк и място за лишаване от свобода.
„Затворът е един от основните работодатели на територията на община Белене. Служителите са близо 200 души – голяма част, от които са жители на Белене. В него работят и хора от областния град Плевен. Ако не бъде запазен, това ще е още една стъпка към замирането и на без това обезлюдяващия се град, в който жителите не виждат перспектива за себе си и децата си и се чувстват огорчени от отношението на държавата”, коментира по темата Васил Антонов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: