Мартин Митев откри Държавния личен шампионат по бокс за ученици в Плевен

21.03.2018 7:54

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев даде официалния старт вчера на Държавния личен шампионат по бокс за ученици в Плевен. Организатор на Шампионата е Боксов клуб „Спартак“ – Плевен с президент Борислав Георгиев, треньор към клуба е и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.
„За мен е чест да бъда днес сред вас и заедно да обявим началото на Държавния личен шампионат по бокс за ученици в Плевен. Винаги е хубаво да видиш млади хора в спортната зала, защото спортът учи на дисциплина, отговорност и гради характер! Убеден съм, че голяма част от вас в годините ще се развият като елитни български спортисти и с постиженията си ще разнасят славата на България по целия свят. Вашите успехи винаги ще бъдат подарък за всички любители на бокса, ще радват близките ви, вашите приятели и вашите треньори“, обърна се към участниците Мартин Митев. Той изказа благодарност и към треньорите за това, че успяват да запалят в младите искрата на любов към спорта. „Респект за умението да откривате таланта, да го развивате и подкрепяте! Работата с деца е отговорна и нелека задача, но всяка едно усилие в тази посока си заслужава“, каза Председателят на Общинския съвет.


На всички участници в Шампионата и на организаторите Мартин Митев пожела успех и напомни, че важна част от победата е и уважението на състезателите един към друг на ринга.
В Държавния личен шампионат по бокс за ученици в Плевен участват 250 състезатели на възраст до 14 години, представители на 40 клуба в страната. Арена на битките е волейболната зала в спортния комплекс „Спартак“. Шампионатът продължава до 24 март /събота/, когато ще се играят финалните срещи в отделните категории.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: