Изправят пред Съда трима, нападнали и ограбили семейство в село Бръшляница

21.03.2018 12:04

Обвинението срещу Асан С., Самуил С. /двамата при условията на опасен рецидив/ и  Саалим С. е за това, че на 20.10.2017г. в с.Бръшляница, обл. Плевен, в съучастие, отнели чужди движими вещи – златен синджир на стойност 1260 лева и парична сума в размер на 810 лева, всичко на обща  стойност 2070 лева, от владението на семейство от същото село, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване. Престъпление по чл.199,  вр. чл.198, вр. чл.29, вр. чл.20 от НК. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Повдигнато им е обвинение и за противозаконно унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на лек автомобил „БМВ“; стъкла от двупластов стъклопакет; 2 броя армирано стъкло, всичко на обща стойност 359 лева, собственост на А. П. и Р. П. от с.Бръшляница. Престъпление по чл.216, вр. чл.20 от НК.

Тримата се предадени на съд и за влизане в чуждо жилище,  като употребили за това сила и заплашване, като деянието е извършено нощем и е извършено от три лица. Престъпление по чл.170 от НК.

Тримата обвиняеми са осъждани. Решили да извършат грабеж от пострадалите, тъй като знаели, че се занимават с изкупуване на билки и имат пари. В изпълнение на решението си, на 20.10.2017г., около 02,40 ч. тримата отишли до дома им, като прикрили лицата си.  Като приближили къщата, кучетата в двора започнали да лаят, в резултат на което пострадалите  се събудили. А.П. излязъл на улицата и видял обвиняемите да надничат в двора му. Тримата нападатели също го забелязали и тръгнали към него. Обвиняемият Асан С. произвел изстрели, с неустановено по време на разследването оръжие. А. П. влязъл веднага в къщата си и докато се опитвал да заключи вратата, обвиняемите счупили с дървени колове, стъклата на входната врата на къщата и на единия от прозорците. След като счупили стъклото на входната врата, тримата влезли в къщата и с дървените колове счупили стъклото на вратата на стаята, в която се намирали двамата пострадали и деца им. Заплашили ги и поискали да им дадат парите. Намерили  810 лв. и златен ланец, които взели. През това време пострадалата  успяла да влезе в съседно помещение и от мобилния си телефон да потърси помощ. Тримата бързо си тръгнали, като след като излезли счупили с дървените колове стъклата на лекия автомобил, паркиран пред къщата.

По искане на прокуратурата обвиняемите са с взети мерки за неотклонение  „задържане под стража”.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: