Областният управител Мирослав Петров предприема спешни мерки по повод затлачен канал в Брест

19.03.2018 15:44

Областният управител Мирослав Петров ще предприеме спешни мерки във връзка със затлачен канал на изхода на с. Брест. За проблема сигнализира местният кмет Цецо Луканов. На място господин Петров се запозна със ситуацията. Обсъдени бяха възможностите за реакция и предприемането на спешни мерки за недопускане на критични ситуации на пътя, които биха могли да доведат до пътно-транспортни произшествия в участъка.

„Веднага ще сигнализирам Напоителни системи за нуждата от почистване на канала още веднъж. Валежите и струпаната кална маса непосредствено до канала са станали причина за неговото повторно затлачване. От друга страна наносите върху пътното платно създават предпоставки за катастрофи, което е недопустимо.”, каза областният управител Мирослав Петров. Той ще разговаря и с директора на Областно пътно управление за възможни действия във връзка с път, използван от земеделските производители.

„Кметът на село Брест Цецо Луканов е изключително деен. Той вече е провел разговори с местните земеделски производители, с които предлагат временно решение за този път”, допълни Мирослав Петров. „Още утре ще изпратя арх. Трифон Иванов на място за компетентно становище и конкретни предложения за решение на този наболял проблем”, категоричен бе областният управител Мирослав Петров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: