Бизнесмен от Банско, подпомогнал децата от Дома в Тотлебен, с отличия от Сдружението на сираците

19.03.2018 13:01

На официална церемония в хотел „Банско Спа Холидейз” собственикът му Петър Калин беше удостоен с най-високото отличие на Националното сдружение на сираците в България за „Почетен член“. То бе връчено лично от председателя на Сдружението Слави Михайлов.

Петър Калин получи и почетен приз за „Добродетел 2017“, връчен му от заместник областния управител на област Благоевград Иван Стоянов.

Отличията на бизнесмена се връчват заради активната помощ и подкрепа, които оказва на деца, лишени от родителска грижа, както и това, че осигури безплатна тридневна почивка на възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителска грижа в село Тотлебен. Благодарение на Калин децата за първи път в живота си посрещнаха Нова година извън социалната институция, в която се отглеждат и възпитават.

По време на церемонията заместник областния управител Иван Стоянов поздрави организаторите и наградения бизнесмен, той  изтъкна, че силата на партньорството между държавните институции, бизнеса и неправителствените организации е гаранция за по доброто бъдеще на България.

Пожела си да има повече добри хора, които да последват примера на Петър Калин и да зареждат с добротата си.  Невероятните изпълнения на децата от състав „Банска младост “ с ръководител Димитър Касапинов към читалище “ Никола Вапцаров -1894″ град Банско допринесоха за празничното настроение на гостите, сподели Слави Михайлов и използва възможността да благодари за оказаното партньорство на читалището и  домакините на събитието хотел „Банско Спа Холидейз”.

Снимки: Слави Михайлов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: