Ученик от ОУ „Васил Левски”-Плевен с първо място в конкурс на Европейската космическа асоциация

18.03.2018 13:31

Ученикът на ОУ „Васил Левски” – Плевен Никола Кацарски е класиран на първо място в международния конкурс Comet competition на Европейската космическа асоциация (ESA). Конкурсът е за ученици като всеки месец темата е различна. Никола е спечелил първа награда в цял свят по темата „Комети“, обявена за месец декември. След Никола в класирането са деца от Индия, САЩ и Литва

„Никола и сестричката му близначка Марина са много артистични и търсещи натури. Покрай тях винаги е интересно, чувствителни са и заедно с останалите си съученици са създали в класа атмосфера, в която и страничен човек веднага усеща приятелството и обичта помежду им. Всички са заедно непрекъснато, много са енергични и усмихнати, затова и децата там от началото на годината са много, много активни в извънкласни изви от най-различен характер и имат вече множество награди – по лека атлетика, приложни изкуства, от градски и национални конкурси са наградите, които донесоха в училище”, разказва директорът на училището Таня Тонева. И продължава: „Никола ми направи впечатление, защото буквално от първия учебен ден обясни, че не обича да му е скучно”.

По проекта, с който е спечелил престижното отличие, Никола е работил заедно с майка си. Заедно са чели за кометите, направили са си разходка в гората, където са събрали част от материалите.

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: