Празник на конния спорт в Садовец – фото-галерия

18.03.2018 9:33

И тази година ККС „СТУДЕНЕЦ “ превърна в празник станалия вече традиционен турнир по конен спорт по случай Тодоровден. Този път времето бе благосклонно към организатори, състезатели и приятели на атрактивния спорт, които избраха да прекарят неделята на новата модерна конна база край село Садовец.
Надпреварата бе открита с празничен водосвет, отслужен от отец Георги, а официален старт на турнира даде народният представител от 15 Плевенски МИР Стефан Бурджев – домакин, заедно с Павлина и Цветан Дилчеви на състезанието. Събитието уважиха кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров, кметът на Садовец Иван Рангелов, председателят на Асоциацията на земеделските производители в България Венцислав Върбанов.
Над 80 участника от региона и страната премериха сили в битката за най-добрия ездач и кон, като изпитанията бяха две, съответно с височина на препятствията до 100 сантиметра, за млади коне, и с височина до 120 сантиметра за по-възрастни. За всеки паркур бяха осигурени награди от домакините. В напрегната битка пръв в първия паркур стана Димитър Николов, а вторият паркур бе спечелен от представителя на домакините от ККС „Студенец“ Антон Дацински.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: