Две нови детски площадки в град Левски ще радват децата това лято

12.03.2018 13:44

Днес децата от група „Щурче”на ДГ „Слънце”,  с учители Соня Чичева и Снежина Любенова  и директора на детското заведение Наталия Христанова подариха  фотоалбум „Моята любима детска площадка“ на кмета на община Левски Любка Александрова.

Детските  площадки на своите мечти  децата от  ДГ „Слънце” в Левски направиха  на 16 ноември м.г. в  Световната седмица по предприемачество и инициативност с открит урок на тема “Детски площадки“. Откритата практика е част от работата на групата по програма „Нашият град“ на Джуниър Ачийвмънт – България, свързана с обогатяване познанията на децата за професии от Левски. Тогава Любка Александрова получи правата на идейните проекти от децата  и обеща те да бъдат реализирани.

Днес кметът на общината Любка Александрова благодари на децата и екипа на детското заведение за идейния проект и каза, че той  вече е в процес на реализиране. Ще бъдат направени за малки и големи деца две площадки в централния градски парк, каза Александрова. Тя  показа на децата и учителките проекта на строителните техници  и разказа подробно на децата с какво ще могат да се забавляват през лятото.

Към проекта на децата от общината са добавени още възможности за весели игри, а детските площадки се очаква да бъдат готови до началото на лятото.

От детската градина благодариха на г-жа Александрова за грижата на Общината за децата.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: