Предстоят „Плевенски ендокринни дни 2018”

07.03.2018 9:45

Предстоят „Плевенски ендокринни дни – 2018г.”, които ще се проведат на 9 и 10 март. Научният форум ще бъде открит в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” на 9 март от 17,30 часа, съобщава доц. д-р Катя Тодорова, дм,  ръководител на Клиниката по ендокринология при УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен.

„Плевенски ендокринни дни-2018г.” е  ежегодна научна среща, която доц. Катя Тодорова организира за шести пореден път, с богата програма. Темата на мероприятието е „Диабет. Ендокринология и метаболизъм”. Като лектори са поканени видни български професори, преподаватели  и изследователи. Лекционният курс е с обучителен характер и е предназначен за лекари-специалисти и специализанти, ендокринолози и кардиолози от Северозападна и Централна Северна България.

Тази година мероприятието „Плевенски ендокринни дни 2018г.”  е посветено на 140 годишнина от Освобождението на България от турско робство. По този начин съвременните лекари отдаваме почит на загиналите доброволци-лекари, медицински сестри и санитари в Плевенската епопея и в Руско-турската освободителна война, казва доц. Тодорова.

Научният форум се посвещава и на 40-ата годишнина от основаването на Клиниката по ендокринология и на нейният първи ръководител доц. д-р Лилия Клечкова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: