Пожари в комини, къщи, мазета и контейнери за отпадъци вилняха през почивните дни в Плевенско

06.03.2018 10:15

Пожари в комини, къщи, мазета, контейнери за отпадъци са гасили в почивните дни около Трети март огнеборците в област Плевен. За инциднетите съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 2 март 2018 година в 10:54 часа при РСПБЗН – Червен бряг е постъпил сигнал за пожар в коминно тяло в къща в село Горник, община Червен бряг. Предполагаемата причина е строителна неизправност – греда в комина. Не са нанесени материални щети. На 2 март в 12:55 часа огнеборци от Кнежа са погасили пожар в отпадъци в метален контейнер в населеното място.

На 3 март в 15:32 часа са погасили пожар без преки материални загуби – отпадъци в метален контейнер – гр. Плевен на ул. “ Парашкев Цветков“. Причината за инцидентите е небрежност при боравене с открит огън и непредпазливост.

На 3 март 2018 година в 20:34 часа при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в гр. Койнаре. Унищожени са домашно имущество и са опушени стените на жилището. Причината е впроцес на установяване. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Червен бряг.

На 3 март 2018 година в 18:07 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в стопанска постройка – барака в село Долни Луковит. При огледа е установено, че причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са покривна конструкция кв.м. 15. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Кнежа.

На 3 март 2018 година при пожар поради неправилно ползване на отоплителни уреди – използване на нестандартен ел. отоплителен уред с открити реотани в мазе на плевенската улица „Георги Бенковски“ са унищожени имущество и техника. Сигнал за инцидента е постъпил в 09:45 часа. Пострадали няма. Пламъците са погасени от служители на РС ПБЗН – Плевен.

На 4 март 2018 година в 09:57 часа в РДПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за пожар на първия етаж в къща на плевенската улица„Никола Д. Петков“. До пристигането на екипа на РС ПБЗН – Плевен, пламъците са погасени. Причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди – печка на твърдо гориво. Унищожени са 4 кв.м. мазилка и са опушени стени 300 кв.м. На 4 март 2018 година в 13:29 часа в РС ПБЗН – Левски е постъпил сигнал за пожар без преки материални загуби – в коминно тяло на обитаема къща. Пламъците са погасени от четирима огнеборци. Пострадали хора няма.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: