Плевен става част от кампанията за подготовка на процедура „Изграждане на регионални научни центрове“

06.03.2018 7:54

Плевен е вторият град, в който ще се проведе семинар на тема „Изграждане на регионални научни центрове” като част от подготовката на едноименната процедура по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Шест са планираните срещи по райони за подготовка на процедура „Изграждане на регионални научни центрове” от оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Семинарът в Плевен ще се проведе на 6 март 2018 г. от 13 ч. в зала „Амброаз Паре“ на Медицинския университет и се организира от Управляващите органи на оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж“ и „Иновации и конкурентоспособност“. Събитието ще открият ректорът на МУ-Плевен, проф. д-р Славчо Томов, кметът на Община Плевен, Георг Спартански, заместник областният управител на област Плевен, Татяна Божинова, и изпълнителният директор на ИА „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ към МОН, Кирил Гератлиев.
Целта на процедурата „Изграждане на регионални научни центрове” е да насърчи взаимодействието между науката и бизнеса в четирите направления на Иновационната стратегия за интелигентна специализация – „Информатика и ИКТ“, „Мехатроника и чисти технологии“, „Индустрия за здравословен живот и биотехнологии“ и „Нови технологии в креативната и рекреативните индустрии“.
За участие в семинара са поканени представителите на научната и академична общност, на бизнеса и на местните власти от Северозападния район на планиране. Регионалните срещи имат за цел не само да разяснят смисъла на представяната процедура, но и да насърчат обединяването на интересите между научните организации по места, регионалния бизнес и местните власти за участие с проектни предложения. Освен това организаторите очакват да получат обратна връзка от участниците в събитието за значението и ползите от създаването на регионален научен център в партньорство с всички заинтересовани страни, за да се постигне по-добро насочване на публичните инвестиции в научноизследователска дейност, отчитайки потенциала във всеки регион.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: