Бурни овации предизвика концертът в Левски за Трети март

03.03.2018 13:49

НЧ „Георги Парцалев-1901” – Левски доказа с таланта на участниците в програмата по повод 140 години от Освобождението на България обичта към родината, преклонение пред подвига на героите и предизвика бурните овации на препълнения салон, а родолюбивото чувство просълзи мнозина. Изключително преживяване за всички бяха пресъздадените моменти от боевете на Шипка и посрещането на Освободителите.


Стихове за Освобождението, българска народна музика и танци, руски песни и танци изпълниха с чувство на гордост и радост публиката. За това се погрижиха „Танасовата музика” от с.Козар Белене, изпълненията на учениците от Обединената школа по изкуствата ”Добри Христов”, Танцовите състави „Звънчета „ и „Сборенка”, Фолклорна формация „Северняшка огърлица”, Мъжка вокална група „Патриоти”,Вокална група „Дивна” и дует „Славей”.


След този концерт малко е да кажа „НЧ „Георги Парцалев-1901” – поклон до земя!”, каза кметът на Левски Любка Александрова. Тя благодари за приятната емоция с която ни дариха и подчерта, че не денят на самодееца, а денят на професионалистите трябва да е техен празник .”Чувстваме се благословени с талантите, поздрав и поклон за всеотдайността и безсънните нощи на сцената ,нека този огън не гасне“, пожела кметът на Левски.
Нека е честит празникът, рожденият ден на майка България – 3 март!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: