Посланикът на Куба гостува в ДФСГ „Интелект“ – Плевен

24.02.2018 10:02

Открит урок по история в ДФСГ „Интелект“ бе част от програмата на посещението на посланика на Република Куба у нас Негово превъзходителство Педро Пабло Сан Хорхе Родригес в Плевен. Той бе в града ни по покана на народните представители от „БСП за България“ от 15 МИР Плевен Васил Антонов, Стефан Бурджев и Чавдар Велинов.


Посланикът и придружаващата го делегация бяха посрещнати от директора на ДФСГ „Интелект“ Емил Райков, а възпитаниците на елитното плевенско училище изненадаха приятно гостите с познанията си за историята, икономиката, културата и туристически забележителности на Република Куба. Презентацията на учениците премина в неформален разговор с гостите и отправена покана на посланика към възпитаниците на гимназията за посещение на посолството на островната държава в София.


Народният представител от БСП и член на Комисията по въшна политика в Парламента Стефан Бурджев, който участва в срещата заедно с колегата си и Александър Паунов, председател на групата за приятелство между Република България и Република Куба в 44-ото Народно събрание, благодари на учениците за атрактивната презентация и ги насърчи в усилията за опознаване историята и културата на различни страни и народи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: