Нов курс за подготовка на авиодиспечери започна във ВВУБ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия

15.02.2018 10:40

Курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Войник – авиодиспечер” стартира за първи път в Центъра за подготовка и обучение на ВВУБ „Георги Бенковски”.
Динамичното развитие на военната техника и бойното използване на нови технологии за обработка и предаване на полетна информация, аеронавигационно и информационно осигуряване налагат необходимостта от непрекъснато повишаване квалификацията на авиационните специалисти.

Курсът има теоретико-практическата насоченост, която ще спомогне за по-доброто усвояване и затвърждаване на уменията за работа със съвременните средства и програмни продукти за планиране и управление на полетите.

Специализантите ще се запознаят с актуалните нормативните документи, регламентиращи планирането, координирането и военното използване на въздушното пространство. По време на практическите занятия те ще придобият умения за работа със системите за обмен на полетна информация, ще изготвят заявки за използване на въздушното пространство и ръководството на полетите, в съответствие изискванията по стандартите на НАТО, ИКАО и ЕВРОКОНТРОЛ.

Снимка и информация: ВВУБ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: