Направиха първа копка за старта на основния ремонт на ДФСГ „Интелект” /фотогалерия/

15.02.2018 12:26

Днес на официална церемония бе направена първа копка за стартиращия голям ремонт на ДФСГ „Интелект” – Плевен. Той се реализира по проект „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДФСГ„Интелект“-град Плевен“ по договор за БФП № BG16RFOP001-3.002-0035-C01 от 13.12.2016г. , финансиран  по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г. , съфинансирана  от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Първата копка бе направена в присъствието на Милен Яков, заместник-кмет „Финанси и икономика” на Община Плевен; арх. Невяна Иванчева – заместник-кмет „Териториално развитие”, Павлина Станчовска, ръководител на проекта; Емил Райков – директор на ДФСГ „Интелект“, както и останалите членове от екипа по проекта.

Стойността на проекта възлиза на 1 399 992,00 лв., представляващи 100% безвъзмездна финансова помощ, а общата му продължителност е 30 месеца. Предвижда се обновяване на материалната база, прилагане на енергоефективни мерки съгласно направено обследване за енергийна ефективност, издаден сертификат за енергийни характеристики на сградата на ДФСГ „Интелект“, както и на технически паспорт за същата след проведено обследване за установяване на техническите й характеристики, с цел постигне клас на енергопотребление „C“.

Освен това ще се извършат строително-ремонтни работи, които да доведат до топлинно изолиране на пода и външните стени, подмяна на дограмата (външна) с PVC дограма с двоен стъклопакет – нискоемисионно външно стъкло; топлоизолация на покрива чрез полагане на топлинна изолация; повишаване ефективността на отоплението чрез подмяна на горивната система и подмяна на част от тръбната инсталация; ремонт и реконструкция на ВиК инсталации; боядисване; ремонт на подови настилки, подмяна на осветителните тела в класните стаи, зали, библиотека, зала за съвещания, физкултурния салон; доизграждане на системата за видеонаблюдение на класни стаи и кабинети, ключови точки от коридори, стълбища, фоайета, училищния двор и спортните площадки.

Ще се осигури достъпна среда до и в сградата на образователната институция, ще се проведат мероприятия по вертикалната планировка на ДФСГ „Интелект“, целящи ремонт и възстановяване на оградите на дворното пространство в т.ч. тези на игрища.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: