Д-р Наталия Димитрова: Склеротерапията и микросклеротерапията водят до бързи положителни резултати при лечението на разширени вени и капиляри

14.02.2018 9:43

Д-р Наталия Димитрова завършва медицина 2001 година в Медицински Университет, Плевен. През 2007 година придобива специалност по дерматология и венерология в Медицински Университет, Плевен. Член на Българското Дерматологично Дружество и Български Лекарски Съюз. Участник в множество конференции по дерматология и естетична медицина.

Допълнителни квалификации:

ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ, МЕЗОТЕРАПИЯ И ФИЛЪРИ, КОЛАГЕНОВА МЕЗОТЕРАПИЯ, ФИЛЪРИ, ПРИЛОЖЕНИЕ НА БОТУЛИНОВ ТОКСИН, ПРИЛОЖЕНИЕ НА ELOS ТЕХНОЛОГИИТЕ В ДЕРМАТОЛОГИЯТА И КОЗМЕТИКАТА, ТРЕЙДЛИФТИНГ, МИКРОСКЛЕРОТЕРАПИЯ

 

– Кои са най-често срещаните причини за появата на разширени вени и капиляри?

– Продължително обездвижване на долната част на тялото като стоене или седене, бременност, хормонални проблеми, наднормено тегло, наследственост водят до повишаване на налягането във вените и това от своя страна води до отпускане на тяхната стена. В началото се засягат капилярите, които се виждат като съдови „звездички“.

– Хората, които страдат от това заболяване – повече жени или мъже, възраст, професии?

– Жените по-често страдат от разширени вени. Възрастта, в която се появява заболяването, е 25-35 години. Към поява на разширени вени са предразположени професии, свързани с продължително стоене или седене – лекари, готвачи, фризьори, шофьори, офис работници, някои спортисти.

– Как се лекуват разширени вени и капиляри?

– В момента медицината е достигнала високо ниво на развитие и предлага различни методи на лечение на разширени вени и капиляри по долните крайници. Лечението може да е хирургично, аблация чрез радиочестотно и лазерно въздействие, склеротерапия и микросклеротерапия.

– Какво представляват склеротерапията и микросклеротерапия?

– Този метод на лечение е мини инвазивен, при който се инжектира в самата вена или капиляр вещество – склерозант, което води до слепването на стените им, като на мястото се образува съединителната тъкан, която организмът резорбира. Аз работя със склерозант Етоксисклерол и практикувам микросклеротерапия, т.е. лечение на малки вени и капиляри. Предимствата на склеротерапията са: кратък възстановителен период, процедурата се провежда в амбулаторни условия, дава бързи и незабавни резултати.

– Колко време продължават лечебните процедури?

– Процедурата е бърза и отнема около 30 минути.

– Какъв е ефектът от това лечение и какви мерки трябва да се спазват след него?

– Ефектът настъпва в рамките на няколко седмици и се изразява в пълно изчезване на разширените вени и капиляри и води до добър естетически резултат без белези. След процедурата е необходимо да се носят ластични чорапи за десетина дена.

За контакти:

Дермато-козметичен център Арт-медика Плевен
гр. Плевен, ул Ресен № 15 (улицата зад Съдебната палата), тел. 0878681490, 0898816845, www.art-medica.eu, e-mail: [email protected]

#тагове:

НАЙ-НОВИ: