Окръжен съд – Плевен провежда поредица от лекции пред ученици

13.02.2018 10:16

Във връзка с реализиране на образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ в няколко плевенски училища ще бъдат изнесени лекции пред ученици от съдии в Окръжен съд – Плевен.

Срещи с млади плевенчани ще бъдат осъществени в МГ „Гео Милев“, Гимназия с преподаване на чужди езици, СУ „Пейо Яворов“ и СУ „Стоян Заимов“.

Сред темите, които ще бъдат поставени в лекциите са „Превенция срещу употребата на наркотични вещества. Престъпления извършвани от наркозависими лица. Възпитателни мерки за деца при противообществени прояви, начини и места за прилагането им. Хулигански прояви на непълнолетни лица и последици. Детско насилие”, „Децата и компютрите/кибер престъпления“, „Как можем да защитим правата си чрез съдебните институции. Видове съдебни услуги. Достъп до правосъдие. Как да се предпазим да не станем жертва на престъпления. Детско правосъдие. Непълнолетните лица и правосъдието-жертви и извършители на престъпление.Домашното насилие над малолетни и непълнолетни и мерките за защита на правата на жертвите“. Към момента е готов графикът за СУ „Стоян Заимов” като финалът на лекциите ще бъде със симулативен съдебен прорец на 30 април в сградата на окръжен съд – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: