Третокласник от Плевен с награда от Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан”

10.02.2018 12:40

Атанас Митаков, третокласник от ОУ „Васил Левски“ – Плевен, е единственият награден от община Плевен сред стотиците участници в Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан”, съобщи директорът на училището Таня Тонева.
Конкурсът е организиран от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата – София, Регионално управление на образованието – Бургас, Община Сунгурларе, Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Сунгурларе, част е от Националния календар за изяви на децата и учениците за учебната 2017/2018 г. и се радва на изключителен интерес.
Атанас грабна трета награда с проекта си „Мома мачка грозде“. Заедно с него в конкурса се включиха неговият брат Виктор Митаков и още ученици от ОУ „Васил Левски“ – Плевен с не по-малко атрактивни творби. В надпреварата участваха деца от цялата страна и сред наградените има ученици от София, Бургас, Русе, Казанлък, Ямбол, Сунгурларе, Сопот, Ловеч, Търговище, Троян, Силистра, Кърджали, Добрич, Елена, Шумен, Велико Търново и др.
Наградените творби ще бъдат подредени в изложба. Наградените участници ще бъдат поканени да получат наградите си на 14 февруари 2018 г. Списък с имената на победителите ще бъдат публикувани в сайта на РУО-Бургас; сайта на НДД-София и сайта на ЦПЛР-ОДК-Сунгурларе.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: