Условна присъда за причинена смърт на пътя постанови Окръжен съд – Плевен

09.02.2018 15:33

Днес състав на Плевенски окръжен съд, разгледа НОХД №1210/2017 година, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против Т.М.М. от с.М.К., обл.П., обвинен в това, че:
На 05.06.2015г. на главен път I-3, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правила за движение по пътищата, установени в Закона за движение по пътищата, като управлявал посоченото МПС със скорост -120км/ч и по непредпазливост причинил смъртта на Д.Г.В. от с.Г.,обл.П.- престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в” вр. чл. 342, ал. 1 от НК.
Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, което означава, че подсъдимият е признал вината си и не е искал събирането на доказателства чрез разпита на свидетели и вещи лица. Поради това, още в днешното съдебното заседание е постановена присъда. С нея Т.М.М. е осъден на 8 месеца лишаване от свобода, условно. Изпитателният срок е в размер на 3 години. Освен това наказание, съдът е лишил подсъдимия от правото да управлява МПС, за срок от 8 месеца. Разходите по делото ще бъдат заплатени от подсъдимия. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 дневен срок от днес, пред Апелативен съд град Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: