Задържаха четирима ало измамници от Левски при спецоперация

02.02.2018 14:42

Шестима мъже са задържани за телефонни измами по време на специализирана полицейска операция на служители от Сектор „Измами“ при ГДНП и областните дирекции на МВР във Велико Търново, Габрово и СДВР, под надзора на Софийската районна прокуратура. Полицейските действия са проведени на 31 януари на територията на столицата и севлиевското с.Батошево.

Четирима мъже – Д. А. /43г./, И. И. /37 г./, Й. Б. /44 г./ и Я. Т. /27 г./, за които има данни, че са фактическите извършители, са задържани на адрес в с. Батошево, област Габрово. Всички те са от гр. Левски, криминално проявени с множество регистрации за измами, трима от тях са и осъждани. Задържането им е осъществено непосредствено след телефонна измама, за която е образувано досъдебно производство в столичното Първо РУ. Жертва е била 22-годишна жена от София, на която е наредено да изхвърли наличните си средства през балкона на жилището си под предлог „съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници“.

Другите двама от мъжете – Т. В. /25 г./, куриер и Г. Г. /36 г./, негов шофьор, са задържани в столицата в момент на вземане на плика с парите от телефонна измама.

По време на процесуално-следствените действия на адреса, обитаван от извършителите в с. Батошево, са открити и иззети множество мобилни телефони и СИМ-карти, батерии, зарядни устройства и други вещи, които имат отношение към престъпната им дейност. Работата по изясняване на случая продължава.

Д. А., И. И. и Т. В. са привлечени като обвиняеми по образувано в столичното Първо РУ досъдебно производство. С постановление на прокурор от СРП Д.А. и И. И. са задържани за срок до 72 часа, като утре, 3 февруари в СРС предстои разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка „задържане под стража“. На Т. В. е наложена мярка „парична гаранция“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: