Общинският съвет удължи до 28 февруари срока за прием на документи за финансово подпомагане на спортни клубове в общината

25.01.2018 15:42

Общинският съвет на Плевен прие изменение и допълнение на действащата Наредба №33 за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на общината. След представяне на предложението и на становище от Постоянната комисия по “Младежки дейности, спорт и туризъм”, местният парламент гласува промени в две от приложенията към Наредбата – Приложение №1 „Критерии за оценка по глава трета“ и Приложение № 9.
Промените в Приложение №1 са в Таблица №2 и Таблица №4. За Таблица №2 съветниците гласуваха точките от колоните „Деца” да бъдат разменени с точките в колоните „Мъже, жени” във всички видове първенства: Световни първенства, Европейски първенства, Балкански и международни първенства и турнири. В Таблица №4 се добавя нов ред със следния текст: „За организиране на турнир с не по-малко от 8 клуба, които не са включени в Спортния календар – получават 500 точки.“ Променят се и коефицентите, посочените в текстове под таблицата – за олимпийските спортове коефицентът става от 2,50 на 3, за неолимпийски спортове – от 1,5” на 2.
Промените в Приложение № 9 са във Формуляр №5 и конкретно текстовете под таблица А4, касаещи коефицентите за олимпийски спортове. Прието бе израза „О1= олимпийски спорт” от 2,5 да стане 3, а „О2 = неолимпийски спорт” – от 1,5 става 2.
По предложение на председателя на Общинския съвет Мартин Митев бяха направени промени и в чл. 16, Глава IV – „Ред за финансово подпомагане“ / Финансово подпомагане на колективни спортове. Текстът касае документите, които клубовете подават по Наредбата пред местната администрация. С цел облекчаване реда на кандидатстване местният парламент гласува да отпадне изискване на документите по т. 1 – удостоверение за актуално състояние, т.2 – отчет на спортния клуб за получени и разходвани средства от Община Плевен за предходната година /същият се изискват по друг ред от местната администрация/, т.7 – удостоверение за липса на задължения по чл.87, ал.6 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и удостоверение за липса на задължения към Община Плевен, и т.8 – копие на удостоверение, че спортния клуб е вписан в Националния регистър на спортните организации.
С оглед направените промени в Наредба №33 бе взето решение и за удължаване на срока за прием на документите за финансово подпомагане на спортните клубове от Общината за тази година. „Съгласно действащите текстове в Наредбата, заинтересованите спортни клубове с ДЮШ, осъществяващи спортна дейност на територията на община Плевен подават заявления за финансово подпомагане ежегодно, в срок до 31 януари. Тъй като направените днес промени в Наредба №33 ще влязат в сила в 7-дневен срок, предлагам да удължим срока за прием на документите от спортните клубове тази година до 28 февруари“, обяви Мартин Митев.
Предложените промени в Наредба №33 бяха приети днес с 37 гласа „за“ и 1 „въздържал се“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: