Изявени плевенчани са сред претендентите за наградата „Музикант на годината“

24.01.2018 15:25

Предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ провежда национална анкета сред слушателите на БНР за „Музикант на годината“ в класическите жанрове от 1991 г. Освен голямата награда „Музикант на годината“ – уникална бронзова статуетка на скулптора Христо Илиев, според броя на гласовете се определят и призове в няколко други категории, сред които „Активна творческа дейност“, „Ансамбъл на годината“, „Музикален проект на годината“, „Премиера“ и др.

За 27-и пореден път анкетата сред слушателите на БНР стартира с промяна в регламента: за наградата „Музикант на годината“ могат да бъдат предлагани само личности, а състави от двама и повече изпълнители се състезават в категория „Ансамбъл на годината“. В отделна категория се приемат и предложенията за „Музикален проект на годината“.

Всеки участник в анкетата може да предложи своя номинация, а победител е музикантът, събрал най-много гласове. Всеки слушател може да подкрепи само една кандидатура. Гласуването е еднократно и може да бъде направено ТУК. Срок – до края на месец февруари.

Към този момент сред номинираните личат имената на няколко изявени плевенски музиканти. Това са цигуларката Зорница Иларионова, диригентите Инна Диловска и Пламен Джуров, както и пианистката Пламена Мангова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: