В Плевен утре ще се проведе първо заседание на Местната комисия за борба с трафика на хора

24.01.2018 12:06

На 25 януари /четвъртък/ от 11.30 ч. в Заседателната зала на Община Плевен ще се проведе първото редовно заседание на Местна комисия за борба с трафика на хора /МКТБХ/. Нейн председател е зам.-кметът по хуманитарни дейсности Стефан Милев. Създадена е в партньорство с неправителствени организации – Сдружение „Център отворена врата“, Комплекс за социални услуги за деца и семейства и Сдружение „Бъдеще без насилие“.

Комисията е създадена със Заповед № РД-10-1074/26.06.2017 г. на кмета на Община Плевен, а със  Заповед № РД-10-10-14/05.01.2018 г. на кмета на Община Плевен е определен поименно съставът  на комисията.

Заседанието ще се проведе при дневен ред от три точки. Първа е увърждаване на поименния състав на МКБТХ-Плевен. Под втора е представяне пред членовете на МКБТХ на основните правни и други документи, ръководещи борбата с трафик на хора в България: ЗБТХ, Национален механизъм за насочване и подпомагане на жертви на трафик, дейността на НКБТХ /координация, подкрепа за жертвите и приютите, превенция, обучение, анализи, международна дейност/, Правилник за дейността на МКБТХ. Участие ще вземат Камелия Димитрова – Секретар на Националната комисия за борба с трафик на хора и Стефан Ралчев – Главен експерт от НКБТХ /Национална комисия за борба с трафика на хора/. Трета точка е приемане на предложения от институциите за дейности, които да се включат в Програмата на МКБТХ- Плевен, за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2018 г. Приемане на финален вариант на Програмата.

Гост на заседанието ще Христо Христов – съветник на Председателя на НКБТХ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: