Кметът на Левски Любка Александрова ориса първото родено през 2018-а бебе в общината

22.01.2018 11:39

Кметът на Община Левски Любка Александрова ориса първото родено през новата година бебе от община Левски за бебе на 2018г.и поздрави акушер-гинеколозите в РО на „МБАЛ –Левски” ЕООД по случай денят на родилната помощ 21 януари. Малката Милена ,здраво бебенце, е първо дете на двадесетгодишната Анета Атанасова и Калин Киров от с.Обнова. Тя идва на този сват на 11 януари с операция „секцио”извършена от екипа на д-р Петков,зав. родилно отделение.


С добре дошла на този свят, приветства топло малката госпожица и нейните родители кметът на общината Любка Александрова.От сърце пожела щастливо и безгрижно детство на малката Милена и да порасне една прекрасна, истинска, млада българка. По традиция младото семейство получи и подаръци от общината,сред които и спестовен влог. С благодарност за всеотдайния труд в името на живота Любка Александрова поздрави акушер –гинеколозите , които „съпътстват хората в на –големия им страх и най-голямото им щастие”.Пожела от сърце свещената им професия да носи радост, да са щастливи и обнадеждени и хубав знак за това са усмивките на всички в този ден.


За първи път от дълго време на 21 януари не се очакваше раждане ./може би да могат да отпразнуват празника си акушерите/ 94 , с 25 повече от предходната година. , са родените през 2017г .бебенца в РО на „МБАЛ –Левски” ЕООД . 3 са родените до 21 януари деца в отделението. Зав.отделението д-р Петков благодари за помощта ,разбирането и усилията които полага Общината и ръководството на болницата да се подобряват условията на труд и пребиваването в отделението, пред микрофона на радио „Левски” Целта е удобствата ,които се получават да са почти на ниво домашни за да бъде по успешен самия лечебен процес.„Работата в болницата е много добре организирана , помощта която се предлага е навременна и на много високо ниво с нужните кадри” ,подчерта д-р Петков.


За празника на акушерите НЧ „Г.Парцалев-1901” и Община Левски бяха подготвили емоционална програма. По стара българска традиция, с вода от окичено със здравец котле имаше ритуално измиване на ръцете на доктора. Камерна фолклорна формация ”Северняшка огърлица”, с ръководител Мариета Аспарухова и Танцов състав с ръководител Даринка Богданова подариха за празника на акушерите песни ,цветя и танци .Не липсваше и бабата –акушерка с празнично настроение и благопожелания.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: