Плевенски ученици отново участват в програмата „Научи се да караш ски“

19.01.2018 9:43

Вече четвърта поредна година БФСки, РУО – Плевен и ски училище „СИМА“ си партнират в провеждането на програмата „Научи се да караш ски“. Тази година е десета юбилейна за самата програма в национален мащаб, което доказва и нейната успешност.

И този сезон участниците от Плевен ще са 145 ученици от първи до четвърти клас, което е и едно от условията на проекта. Бройката е недостатъчна предвид броя на действително желаещите да се насладят на зимните спортове деца. Дано усилията на БФСки и ски зона „Беклемето“ да продължават и за в бъдеще, като по този начин се даде възможност на все повече деца да усетят зимния дух на планината.

Вчера беше финалът на обучението на първата група ученици от ОУ “Валери Петров“. Децата с вълнение и трепет очакваха провеждането на финалното за тях състезание, с което да покажат какво са усвоили за тези четири дена обучение. Отличени бяха най-добрите в надпреварата и беше даден приза „Най-добър начинаещ скиор“. Поредна година наградите се осигуряват с помощта на ски училище „СИМА“ и Училища „Европа“, с което радостта в детските очи е по-голяма.

Да благодарим и на екипа от РУО гр.Плевен начело с г-жа Тотева за съдействието, както и на учителите и директорите на училищащата, участващи в този проект. Вярваме, че една кауза свързана с доброто развитие на нашите деца винаги си заслужава.

Снимки и информация: ски училище „СИМА“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: