Изнесени кандидатстудентски изпити провежда за първи път Медицински университет – Плевен

19.01.2018 10:04

За първа година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще проведе изнесени предварителни изпити за бакалавърските си специалности. В градовете Монтана и Видин кандидатит-студентите ще имат възможност да се явят на тест по биология за 9 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на степен «Бакалавър» и «Професионален бакалавър». Решението за изнесените изпити в тези области произтича от доказано най-високия процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите ще получат оценка, която е равностойна на резултатите от предваритлената и редовната сесии. Първият изнесен изпит ще се проведе в град Монтана на 24 февруари от 10.00 ч в МБАЛ «Д-р Стамен Илиев», а приемането на заявления за участие ще става по електронна поща в периода 14-21 февруари. Вторият изнесен изпит е във Видин на 10 март от 10.00 ч в конферентната зала на хотел «Ровно», а срокът за подаване на документи е 01-07 март.
За поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) стартира кандидатстудентската си кампания с провеждането на съботно-неделни подготвителни курсове по биология и химия за желаещите да кандидатстват «Медицина» и «Фармация». Подготвителните курсове се провеждат от преподаватели на висшето училище по биология и химия от началото на м. януари 2018 г., всяка събота и неделя, до 18 март. Програмите на двата курса са от 60 академични часа и съответстват на учебния материал от гимназиалния курс. Курсът по биология включва решаване и обсъждане на примерни тестове върху материала за 8, 9 и 10 клас. По време на кандидатстудентския курс по химия ще бъдат дадени указания за решаването на примерни задачи, които са включени в “Помагало по химия за кандидат-студенти” – издание на МУ-Плевен.
През последните години МУ-Плевен провежда активна целогодишна кандидатстудентска кампания под мотото «Успяваме заедно», наситена с разнообразни инициативи и прояви. След изнесените изпити и подготвителните курсове, тя ще продължи с посещения на мобилни групи в над 150 гимназии в цяла Северна България. Бъдещите кандидат-студенти ще имат възможност да проведат срещи-разговори с представители на висшето училище – преподаватели и студенти. Те ще ги запознаят с конкурентните предимства на високотехнологичното обучение и с богатия академичен живот, който ги очаква като студенти на МУ-Плевен. Инициативата ще завърши с отваряне на вратите на висшето училище на 1 март в Деня на кандидат-студента, в който гимназистите ще бъдат посрещнати от най-изявените преподаватели от всички факултети за 2017 година.
За поредна година Медицински университет – Плевен залага на успешното провеждане на предварителна изпитна сесия за кандидат-студенти през март и април 2018 г., резултатите от която имат еднаква тежест в балообразуването като изнесените и редовните изпити по биология и химия. Висшето училище признава за изпитни оценките над 5.50 от национални олимпиади по биология и химия за текущата година. Кандидат-студентите могат да подават документи за участие в изпитните сесии по три начина – електронно чрез сайта на университета, на място или в кандидатстудетските бюра в цялата страна.
Медицински университет – Плевен предлага обучение по общо 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми в 5 професионални направления – медицина, фармация, здравни грижи, обществено здраве и социални дейности. Висшето училище привлича все повече български и чуждестранни студенти с облика си на новатор и пионер в развитието на роботизираната хирургия и телемедицината. След въвеждането в обучението на високотехнологична 3D медицинска маса за виртуални дисекции, вече функционира и 3D студио за демонстрации на Хирургия на живо. По този начин студенти, докторанти и специализанти имат възможност да се потопят триизмерно в човешката анатомия и да участват в оперативната интервенция през очите на хирурга. Във фоайето на Телекомуникационния център бе открита уникална и единствена по рода си експозиция „История на минимално инвазивната хирургия“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: