Изправят пред Съда в Плевен жена, обвинена в хулиганство и повреждане на чужди вещи

12.01.2018 13:12
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишна жена за хулиганство и унищожаване и повреждане на чужди вещи.

Обвинението срещу Митка Б. е за това, че  на 02.05.2017 г. в с. Бъркач, обл.Плевен извършила непристойни действия, изразяващи се в нанасяне на удари на витринни стъкла на хранителен магазин, отправяне на обидни думи и закани спрямо В. Б. и Р. Д., грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Престъпление по чл.325 НК. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата. На Митка Б. й е повдигнато обвинение и за това, че по същото време и място  унищожила противозаконно чужди движими вещи – електронна везна и механична везна на обща стойност 430 лева. Пестъпление по чл.216 от НК.

На 02.05.2017  г., обвиняемата влязла в магазин за хранителни стоки в селото във видимо нетрезво състояние. След като поставила в чанта стоки, заявила че ще плати част от дължимата сума в евро, но продавачката й отказала. В този момент, без да е провокирана, в присъствието на клиенти на магазина обвиняемата започнала да се държи агресивно, да крещи, да заплашва, че ще запали и потроши магазина, псувала и отправяла нецензурни думи и закани спрямо присъстващите, след което си тръгнала. След няколко минути, се върнала и нахлула в магазина, като ритнала с крак електронната везна, която паднала и се счупила. Обвиняемата  продължила да отправя закани за саморазправа и да нанася удари по всички вещи, които се намирали в магазина, като събаряла на пода всичко, което могла да достигне.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: