НУ „Христо Ботев“ – Плевен е първото училище в България, член на Института за пътна безопасност

11.01.2018 7:59

НУ „Христо Ботев“ в Плевен е първото училище в България, станало член на Института за пътна безопасност (ИПБ). Директорът Цветелин Горанов подава първата заявка за членство като институция чрез електронната платформа на сайта на ИПБ.
От години директорът и екипът работят по посока безопасност на движението, като поне два пъти в годината се организират срещи на децата с представители на КАТ – Пътна полиция, организират се инициативи за обезопасяване на района около училището, както и мероприятия, свързани с правилата за движение по пътищата.


„Не сме единствените, които учим учениците си какви са опасностите на улицата и как да се пазят, как да се движат и къде да пресичат безопасно и да са внимателни. Имаме традиции по отношение на пътната безопасност и с готовност се включваме – всички заедно, за да направим каквото можем, за да стане животът ни по-спокоен и безопасен“, споделя Цветелин Горанов.
Към момента в НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен се обучават 456 ученици, които с удоволствие участват в обществения живот и в различни училищни и извънучилищни инициативи, свързани с безопасността на пътя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: