Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за извършена измама

09.01.2018 11:36

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж за извършена измама. Обвинението срещу Андрей К. е за това, че през периода 14.06.2017г – 15.06.2017г. в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършител с неустановено лице – също извършител, с цел да набави за себе си и за неустановеното лице имотна облага, възбудил и поддържал у различни лица заблуждение и с това им причинил имотна вреда на обща стойност 7 000 лева, като:
На 14.06.2017г. в гр. Плевен в съучастие като извършител с неустановено лице – също извършител, с цел да набави за себе си и за неустановеното лице имотна облага, възбудил и поддържал у А. Х. заблуждение и с това му причинил имотна вреда в размер на 3 600 лева;
На 15.06.2017г. в гр. Плевен в съучастие като извършител с неустановено лице – също извършител, с цел да набави за себе си и за неустановеното лице имотна облага, възбудил и поддържал у Р. М. заблуждение и с това й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лева. Престъпление по чл. 209, вр. чл. 26, вр. чл. 20 от НК.
В началото на 2017г. обвиняемият започнал да търси нова работа, като пуснал обява в интернет. Получил обаждане от непознато лице, което му се представило като „Митко“ и му предложило работа като куриер на хранителни продукти срещу възнаграждение от 2000 лева на месец. Така обвиняемият започнал да посещава различни населени места, като „Митко“ се обаждал по телефона и му посочвал точния адрес, на който трябва да отиде и какво да направи. Обичайно вземал хвърлени от прозорец или тераса на сграда суми с пари, опаковани по определен начин. След това отивал в гр. Русе и на определени от „Митко“ места оставял взетите от него пари. На тези места намирал нов телефон и СИМ – карта, които вземал, а старите унищожавал и изхвърлял. По тази утвърдена схема обвиняемият работил в продължение на около два месеца, като постепенно осъзнал, че неговата роля е на куриер на парите, които въведени в заблуждение лица дават в резултат на телефонни измами.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: