Районна прокуратура – Плевен предаде на съд баща и син за хулиганство

08.01.2018 14:31

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу баща и син  за хулиганство. За това информират от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Коце К./37/ и Спас К. /60/  е за това, че на 15.12.2017 г. в гр.Плевен, на публично място – ул.“Осъм“, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в нанасяне на удар с лопата в бедро на Изаура И., опит за нанасяне на удар с лопата по отношение на Сашо Е. и по отношение на полицай К. М., неподчинение и неправомерни действия по отношение на същия полицай. Престъпление по чл.325 от НК.

На 15.12.2017 г. Спас К. бил употребил алкохол и се скарал със съседите Изаура И. и Сашо Е. Във връзка с това пострадалите потърсили съдействие от полицията. Полицейските служители успели да „успокоят“ хората и овладели ситуацията. В този момент в до тях спрял лек автомобил, от който излязъл синът на Спас К. – Коце К.  В ръцете си държал метална лопата и с нея опитал да удари Сашо Е., но не успял и ударил Изаура И. в бедро. Полицейският служител разпоредил на Коце К. да остави лопатата, но той не се подчинил и замахнал с лопатата срещу полицая. В същият момент Спас К. се нахвърлил на униформения служител.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: