Откриха новата учебна година във ВВУБ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

08.01.2018 11:56

Днес във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” гр. Долна Митрополия се проведе традиционната за формированията от Българската армия церемония за откриване на Новата учебна година. Гост на мероприятието бе полковник Красимир Кръстев – Началник Отдел „Операции” в Командването на Военновъздушните сили.


Командирът на авиобазата – полковник Петър Банков приветства личния състав. В словото си той направи равносметка на изминалата година, какво е постигнато и какви са задачите през настоящата, като приоритетни ще бъдат летателната подготовка на курсанти и летателен състав, провеждането на висококачествено обучение на сержанти и войници в „Центъра за подготовка и обучение”, поддържането в постоянна готовност на специализирани формирования за действия при потенциални кризи и оказване на помощ на населението при бедствия и аварии.
В заключение полковник Банков сподели своята категорична увереност в способностите и всеотдайността на личния състав. „Трудности неизменно ще има, но аз вярвам, че всички ние ще продължим достойно, с високо чувство на отговорност и професионализъм да изпълняваме предстоящите ни цели и задачи през учебната 2018 година.”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: