Мартин Митев: Изминалата 2017-а беше една добра година за работата на Общински съвет – Плевен

29.12.2017 12:20

„Изминалата 2017 година беше една добра година за работата на Общински съвет – Плевен. Смятам, че свършихме немалко работа за тези 12 месеца. Да, имахме много противопоставяния в зала, имахме и напрегнати моменти. Но всичко това смятам за плюс в нашата работа, защото, както казват – истината се ражда в спора, а в нашия случай бих казал по-добрите решения за Плевен.
Трудно ми е да откроя конкретни решения като най-значими и важни през годината, защото всяко решение само по себе си е важно за дадената сфера или ситуация.
През годината немалко решения касаеха даване на зелена светлина на нови инвестиции, основно в инфраструктурата на града. Знаете, че Общината е бенефициент по немалко програми, които в момента се реализират по ОП „Региони в растеж“. Добрата новина е, че Управляващият орган на програмата успя да събере средства за реализацията и на последния й компонент, който е за образователна инфраструктура. Във връзка с това Плевен подписа договор за близо 12 млн.лв., като тези средства предстои да бъдат вложени в нашите училища и детски градини.
Голяма част от решенията ни през 2017-та бяха за синхронизиране на нормативната ни уредба, тъй като основната дейност на Общинския съвет като местен законодателен орган е именно тази – изработване на добра нормативна уредба, която да бъде и добра основа за последващи действия съответно от страна на изпълнителната власт, разбирайте и общинската администрация. С две думи – смятам, че положихме немалко усилия и успяхме да се справим сравнително добре. Успяхме да вземем едни добри решения за Плевен и общината.
Така изглеждаше 2017 година за Общински съвет – Плевен. Ако запазим това темпо и този начин на работа – очаквам и една по-добра 2018 година. Бих искал да пожелая на всички ни да бъдем най-вече здрави, по-добри и с душа и сърце да продължим да работим за и в името на Плевен!“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: