Общинският съвет гласува отпускането на еднократни финансови помощи за лечението на четирима плевенчани

28.12.2017 15:48

bty

Да бъдат предоставени еднократни финансови помощи за лечението на четирима плевенчани, реши на последното си за тази година заседание Общинският съвет на Плевен. Вносител на предложенията бе ПК по „Здравеопазване и социална политика“ към местния парламент.
Еднократна финансова помощ в размер на 500 лв. ще бъде отпусната за лечението на Борислав Ковачев. Предложението бе внесено днес като извънредна точка и подкрепено от 37 от съветниците. Борислав Ковачев води тежка битка за живота си, борейки се с коварен тумор на гръбначния мозък. Направена му е неуспешна операция, провеждана е и лъчетерапия с цел свиване на тумора, поясни при представяне на предложението проф. д-р Начко Тоцев – председател на здравната комисия към местния парламент. Борислав живее със съпругата и 5-годишния си син в Плевен. Полицай е към зоналното жандармерийско управление. Изключително почтен човек, посочват неговите близки и приятели. В момента за Борислав тече и кампания по набиране на средства, нужни за животоспасявaщото му лечение в швейцарска клиника.
С други три свои решения Общинския съвет гласува да бъдат отпуснати еднократни финансови помощи в размер на по 200 лв. за лечението и на Тихомир Манолов, на Калоян Маринов и на Мария Стоянова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: