Призово място за Езикова гимназия – Плевен и на Националното многоезично състезание

22.12.2017 12:08

Поредни високи постижения на учениците на Езикова гимназия – Плевен, които  участваха в Националното многоезично състезание, и на което тази година същото училище беше домакин. Състезанието се организира от МОН и е за всички гимназисти, изучаващи английски, немски, френски, испански, италиански и руски език като първи или втори чужд език в задължителната подготовка в училище. Провежда се върху три основни компетентности – слушане с разбиране, четене с разбиране и създаване на текст само в една възрастова група – ученици от ХІ клас.

Текстовете за слушане и за четене при компетентностите – слушане с разбиране и четене с разбиране са на изучавания ПЪРВИ чужд език, а създаването на текстовете е на изучавания ВТОРИ чужд език.

Класирането на учениците е според резултата от показаните умения на ВТОРИЯ чужд език, без значение от изучавания първи чужд език. Напр. учениците, изучаващи английски език  като втори чужд език, а като първи един от останалите езици – немски, френски, испански, руски или италиански език, участват в едно класиране и се излъчва един победител.

Форматът на състезанието е еднакъв и за двата кръга. Времетраенето е 180 минути, а писмeните работи са анонимни.

На второ място на националния кръг на Многоезичното състезание в своята група първи чужд език – английски език, втори чужд – руски език е Мария Русанова – XIг клас с учители – Даниела Цанкова – английски език и Светла Тодорова – руски език.

Високи постижения в първата десятка на България и достойно представяне от 73 ученици достигнаха Елица Неделчева, Невен Вутев, Ивелин Стоянов, Калина Дикова, Илайза Костова – ученици от XIд клас с учители – Румяна Стаменова – немски език и Грета Димова – английски език.

Състезанието беше не само възможност учениците да обогатят езиковите си познания, но и шанс да се срещнат с нови и интересни хора от цяла България.

По мнение на учениците и учителите многоезичното състезание е изключително полезно за развитието на езика, мисълта и креативността, а езиковата надпревара е едно изключително полезно и вдъхновяващо преживяване, защото дава възможността да се почувства магията на словото.

Със своето участие в Националното многоезично състезание гимназистите от Езикова гимназия – Плевен  представиха достойно града и областта на престижния езиков форум.

„Да знаеш друг език, е като да имаш втора душа“ – Карл Велики

Снимки и информация: Езикова гимназия – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: