Детелин Далаклиев иска да отвори собствена школа в Плевен

21.12.2017 11:18

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев прави всичко по силите си, за да отвори собствена школа. Тази своя мечта той сподели днес в предаването „Тази сутрин” по бТВ.

„Чувствам се забравен, когато съм дал 20 години от живота си на спорта и отида в общината в Плевен и им кажа, че искам да се занимавам с деца или да направя моя школа, а те ми отвръщат, че няма място за мен. Само за мен няма място, за всички други има. Мисля, че това е несериозно на общинско ниво. Искам да си вложа мои средства, да си направя клуб. Това не се сбъдна и започнах нови проект“, каза Далаклиев.

„Аз бях професионален спортист, но не и професионален боксьор. При аматьорския бокс заплащането е много по-малко, не сме така силни финансово. Стигнах до банки, които да ми отпуснат пари. Едно нощ се събудих и се уплаших, че просто няма да успея, защото в Плевен хората не са толкова заможни. Никой няма да си плати 80 или 50 лв. за карта. Нямаше да ми излезе сметката и щях да си сложа въжето“, коментира шампионът относно плановете си за собствена школа.

Далаклиев допълно, че това, че няма олимпийски медал, не означава, че 15 години не е бил сред най-добрите в света. „Получил съм лично щастие, децата ми знаят кой съм, аз знам кой съм. Дали имам 2 лева или 2 милиона аз съм Детелин Далаклиев“, добави световният шампион.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: