Подкрепиха изграждането на паметник на загиналите от Девета пехотна плевенска дивизия

21.12.2017 10:11
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

На свое редовно заседание постоянната комисия „Военни паметници“ при Областна администрация – Плевен, председателствана от заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов подкрепи предложението за възстановяване на мемориалната плоча на опълченеца Коста Фързулев. Във връзка с това кметът на община Плевен следва да внесе конкретно предложение на сесия на Общинския съвет за финансиране на дейностите по възстановяването на паметната плоча със средства от бюджета на Община Плевен. След поставянето й мемориалната плоча трябва да бъде вписана в регистъра на военните паметници и предложена на министъра на отбраната за вписване в националния регистър.
Подкрепено бе и предложението за издигане на паметник на загиналите офицери и войници от Девета пехотна плевенска дивизия в Плевен. То следва да бъде разгледано от обществено-експертения съвет по култура при Община Плевен, който да предложи на ОбС – Плевен място за поставяне, вид на монумента, както и да направи предварителна количествено-стойностна сметка за изграждането на паметника.
На заседанието си постоянната комисия обсъди и изготвянето на предложение за обявяване на военни паметници за недвижимо културно наследство.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: