ОДМВР – Плевен предприема необходимите мерки за гарантиране спокойствието през празничните и почивни дни

19.12.2017 13:30

За опазване на обществения ред и сигурността на гражданите по време на Коледните и новогодишни празници, свързаните с тях почивни дни, зимния туристически сезон и зимната ученическа ваканция Областната дирекция на МВР – Плевен е предприела необходимите мерки.
Създадена е организация за своевременно получаване на информация за мястото и характера на провежданите тържества и публични прояви по време на празничните и почивни дни. Проведени са срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация за набелязване на съвместни мерки и дейности по опазването на обществения ред и безопасността на движението по пътищата и извършването на проверки на питейни и увеселителни заведения. Планирани са и ще се проведат специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушения. По преценка акциите ще се провеждат съвместно с представители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен, РЗИ и други компетентни институции.
Създадена е необходимата организация за засилено полицейско присъствие около обектите и местата, където ще се провеждат мероприятия; в районите на големи търговски комплекси и коледни и новогодишни базари, църковни храмове.
Организирани са срещи с лица, осъществяващи частна охранителна дейност в места, където се очаква да се провеждат празнични мероприятия, с цел подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти.
Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите на автогари, жп гари и други места с масово струпване на хора.
Създадена е необходимата организация за безопасност на движението по пътищата в дните с интензивен пътникопоток преди, по време и след празничните и почивни дни в периода 22 декември, 27 декември, 29 декември 2017 година и на 1 януари 2018 година. Дейността на полицейските служители ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи. Проведени ще бъдат специализирани полицейски операции в районите на увеселителни заведения.
В този период ще се осъществява контрол и над въведените от Агенция „Пътна инфраструктура“ ограничения за движението по определени участъци от републиканските пътища за автомобили, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.
В периода 20 декември – 31 декември 2017 година ще бъдат извършвани ежедневни проверки на търговски обекти, питейни, нощни и увеселителни заведения, складови бази, борси, тържища и пазари съвместно с други компетентни държавни органи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: