Интермес

Днес представят късометражен филм, изработен за 140 години от Освобождението на Плевен

11.12.2017 7:49

По покана на плевенското сдружение „Рицари без броня“ екипът на Сдружение „Българска история“ ще представи в Плевен късометражен филм, изработен специално по повод 140 години от Освобождението на Плевен.

Инициативата е подкрепена от председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и от Община Плевен, за реализацията й са съдействали плевенски фирми.

Дейността на Сдружение „Българска история” е свързана изцяло със съхраняването и популяризирането на българската история. Сдружението набира широка популярност, негови представители изнасят уроци по родолюбие в училища в цялата страна, автори са на образователни клипове, документални поредици, късометражни филми и телевизионни предавания, посветени на бележити лица и събития от родното минало. Във филма, посветен на Плевенската епопея, ще бъдат представени по достъпен и интригуващ начин историческите събития от преди 140 години.

„Надяваме се, че ще подкрепите нашата кауза, защото плевенчани заслужават да отбележат празника си с различни и интригуващи събития. Българското освобождение не е подарено, а извоювано. По своите мащаби и кръвопролитие битката край Плевен няма равна в цялата война! Нека събудим в нас славния дух на Плевен !”, се посочва в поканата от „Рицари без броня”.

​Филмът за 140 години от Плевенската епопея ще бъде представен на 11 декември /понеделник/ в зала „Катя Попова” от 13,00 ч. пред ученици от плевенски училища.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: