В Николаево започнаха дарителска кампания за ремонт на местната църква

08.12.2017 13:43

В село Николаево е даден старт на дарителска кампания за набиране на средства за ремонт на църквата, която носи името на Свети Николай.
„Инициативата е дадена от нас, „порасналите деца на Николаево“, на поредната ни традиционна среща на 25.11.2017 г. Желанието ни е да съберем средства, с които да възстановим първо оградата и пътната врата на църквата, като средствата ще са само за материали. Възстановяването ще се извърши с доброволен труд от нас. След това, при наличие на средства, ще продължим и с други ремонтни дейности.
Призоваваме всички, които обичат селото ни, да помогнат!”, казва кметът на селото Ваня Орозова.
До този момент, със средства от Община Плевен и малка сума от Светия синод, почти е завършен основният ремонт на покрива, камбанарията изцяло е била съборена и изградена отново. Монтирано е осветление на четирите страни на сградата. С дарения от населението е изградена широка бетонна пътека през двора до главния вход на църквата.
„Нека продължим! Нека не изоставяме на произвола един ценен и старинен храм! Предварително благодарим на всички дарители!”, добавя Ваня Орозова.

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: